Je kelder waterdicht maken: een goede investering?

Lekkage in de kelder is heel vervelend en komt veel voor. Heb jij hier ook last van? Dan is het zaak om je kelder te laten dichten. Een vochtige omgeving is namelijk erg slecht voor je gezondheid en daarnaast loop je kostbare ruimte mis. Bedenk eens waar je je kelder voor kunt gebruiken: opslagruimte, een hobbykamer of misschien wel een extra logeer- of werkkamer? Met vocht of lekkage in de kelder is dit helaas niet meer mogelijk. Daarnaast gaat de energierekening ook omhoog. Kortom, een kelder vochtvrij maken is een goede investering in de leefbaarheid en de waarde van je huis!

Hoe ontstaat nou kelderlekkage? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan een hoge grondwaterstand ten grondslag liggen aan water in de kelder, maar ook bijvoorbeeld een slechte ventilatie, poreusheid van kelderwanden of een zwakke constructie van de kelder kunnen mogelijke oorzaken van lekkage zijn.

Zodra je merkt dat er tekenen van lekkage in de kelder zijn, is het van belang om de kelder vochtvrij te maken. Hoe eerder je water/vocht opmerkt, hoe beter. Als je niet ingrijpt, wordt de wateroverlast alleen maar erger, met uiteindelijk een grotere kelderreparatie, schimmel en hoge kosten tot gevolg. Ook opgeslagen goederen zullen gaan schimmelen die je dan weg moet gooien, dat zou toch zonde zijn?

Gelukkig zijn er ook manieren om vocht in de kelder zoveel mogelijk tegen te gaan, al kun je het niet altijd voorkomen. Een maatregel die je kunt treffen, is zorgen voor een goede ventilatie (ramen open en goede ventilatiesystemen, vooral na koken en douchen). Op die manier kan droge lucht zoveel mogelijk circuleren en voorkom je dat nattigheid omhoog trekt.

Helpt dit nou niet genoeg en heb je toch last van water in de kelder? Wellicht weet je niet hoe je dat aan moet pakken. Gelukkig helpt Van Toog je graag om je kelder vochtvrij te maken! Na de kelderreparatie kun je weer genieten van alle voordelen die je kelder je biedt. Dankzij onze unieke behandelmethode zul je zeker zijn van een water- en vochtvrije kelder. Bovendien bieden we altijd dertig jaar garantie! Ben je benieuwd naar onze dienst? Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem vrijblijvend contact op. Van Toog staat voor jou klaar!