Wat voor soort parasol past het best in jouw tuin?

Parasols zijn in verschillende vormen en stijlen verkrijgbaar. Ook hebben ze één voor één andere specialiteiten: ga jij voor een parasol die voor veel schaduw zorgt of toch voor een exemplaar die extra veel sfeer geeft aan jouw tuin. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: wat voor soort parasol past het best in jouw tuin?

Waarom een parasol?

Voordat de zoektocht naar de ultieme parasol voor jouw tuin begint, is het goed om vast te stellen met welk doel jij een parasol wilt kopen. Is het jouw voornaamste doel om jezelf tegen de zon te beschermen? Of draait het toch meer om het creëren van sfeer in de tuin? Ook het tegenhouden van regen is één van de meest voorkomende redenen voor het aanschaffen voor een parasol. Logisch, want niets is minder vervelend dan een plensbui tijdens een gezellig etentje in de tuin. Houd bij het maken van de uiteindelijke keuze jouw doel in gedachten en vergelijk jouw doel met de parasol die je overweegt te kopen.

Om het maken van een keuze makkelijker te maken hebben wij drie soorten parasols met de bijbehorende voordelen onder elkaar gezet:

1. Een zwevende parasol

De zwevende parasol is de laatste jaren erg in populariteit gestegen. Bij een zwevende parasol staat de stok niet in het midden, waardoor je er meer tuinmeubelen onder kwijt kunt dan bij een traditionele parasol. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je in bezit bent van een loungeset of wanneer je regelmatig met een groot gezelschap in de tuin zit. Ook niet geheel onbelangrijk: een zwevende parasol heeft een chique en trendy uitstraling.

2. Een wandparasol

Heb je weinig ruimte in de tuin? Dan is een wandparasol een goede oplossing. Met een wandparasol kun je namelijk schaduw creëren zonder al te veel ruimte kwijt te zijn. Dit is ideaal wanneer je een appartement met een balkon of een kleine tuin hebt. Een wandparasol is via een arm bevestigd aan de muur en makkelijk verstelbaar. Ook deze parasols zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

3. Een rieten parasol

Extra sfeervol: een rieten parasol. Heb je een woning met een rieten dak? Dan zal een rieten parasol nóg meer sfeer toevoegen aan het totaalplaatje. Deze parasols zijn vooral geschikt wanneer je een grote tuin hebt (de buitenruimte is hierbij nodig omdat je de parasols niet kunt inklappen) en voor een rustieke, maar toch eigentijdse, uitstraling gaat.

Veel succes met het maken van jouw uiteindelijke keuze!

3483-exclusieve-rieten-parasol-in-riante-tuin

Bron: Parasolux