5 Coole Staanlampen voor je Tuin

Tijdens de zomer is er geen betere plek dan je eigen terras. Overdag kan je er lekker zonnen, en ’s avonds genieten van een heerlijke barbecue of nog wat napraten met vrienden. Wanneer het donker wordt, kan je waarschijnlijk wat extra licht gebruiken. Steeds meer mensen kiezen in dat geval voor een staanlamp. Er zijn namelijk staanlampen die speciaal ontworpen werden voor gebruik buitenshuis. Dit is een selectie van 5 coole modellen

Marset Cala
Met haar houten frame past de Marset Cala perfect in je tuin. Het onderstel is gemaakt van eik en is dus bijzonder sterk. De witte kap zorgt voor een diffuus licht waardoor het extra gezellig wordt op je terras. Deze staanlamp voor buiten is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes: 140 cm, 165 cm of 179,5 cm.

marset-cala

Royal Botania Dome
Het is moeilijk om de Royal Botania Dome te omschrijven. Het strakke metalen frame heeft een moderne, industriële uitstraling, terwijl de glazen lampenkap doet denken aan oude gaslampen. Desalniettemin is het een prachtige staanlamp voor je terras.

royal-botania-dome

Flos Ktribe Outdoor Terra
Hou je van een klassiek vormgegeven staanlamp? Kijk dan eens bij Flos. Het Italiaanse designmerk ontwierp een speciale outdoor versie van haar Ktribe . Je kan ze dus perfect in de tuin gebruiken. Bovendien kan je kiezen tussen twee verschillende lampenkappen: de tweekleurige ‘Panama’ of de opvallende ‘Green Wall’.

flos-ktribe-outdoor
Catellani & Smith Fil de Fer
Voor de mensen die echt een blikvanger in hun tuin willen, is er de Catellani & Smith Fil de Fer. Deze staanlamp voor buiten lijkt op een lichtgevende maan/komeet. Ze heeft eerder een decoratieve functie – bijvoorbeeld als eyecatcher tussen een bloemenperkje.

catellani-smith-fil-de-fer
Royal Botania 3D
We sluiten dit lijstje af met de Royal Botania 3D. Het open metalen frame van deze lamp zorgt voor een mooi 3D effect (vandaar de naam). Door de witte afwerking past ze erg goed bij moderne tuinmeubelen. Maar niets houdt je tegen om deze staanlamp als contrasterend element in een meer klassieke tuin te gebruiken.

royal-botania-3d