Verhuizen; zelf doen of uitbesteden?

Hoewel niemand op een verhuizing zit te wachten, verhuist de Nederland toch gemiddeld 7 keer in zijn leven. Voor de meeste betekent een verhuizing stress. Bij een nieuwe woning komt al enorm veel kijken en zo’n verhuizing is vaak geen kleine moeite. Het inpakken van spullen kan weken in beslag nemen en het sjouwen ervan levert de nodige problemen op. En uiteraard is er dan ook nog het vervoer…

Zelf verhuizen

Zelf je verhuizing regelen heeft eigenlijk maar één voordeel, maar wel een groot voordeel: je bespaart er veel geld mee. Een verhuizing kan duur zijn maar vaak lijken de prijzen mee te vallen voor de meeste consumenten. Gemiddeld kost een verhuizing rond de 1500 euro zo bleek uit een rondvraag van het NRC. Voor dat geld ben je ook direct verzekerd.

Wat komt er kijken bij het regelen van een verhuizing? Ten eerste is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg voor degelijke verhuisdozen die stapelbaar zijn. Minimaal 4 verhuisdozen op elkaar moet wel kunnen, uiteraard alleen als ze goed gevuld zijn. Zorg voor vloeipapier om breekbare spullen in te pakken en voor handschoenen om makkelijk te kunnen dragen. Verder is een steekwagen of meubelroller (hondje) aan te raden om gemakkelijk zware spullen te vervoeren. Een paar helpende handen is ook nooit weg. Als laatste moet er een busje worden gehuurd.

Verhuizing uitbesteden

Wanneer je besluit zo min mogelijk omkijken te willen hebben naar je verhuizing, kan je alles uitbesteden. Een verhuisbedrijf regelt dan het inpakken, sjouwen en vervoer. Uiteraard kan je ook zelf inpakken om de kosten te drukken en precies te weten waar je spullen inzitten. Een verhuisbedrijf kan bestaande of Erkende Verhuizers of niet, bij de Erkende Verhuizer betaal je iets meer maar je weet dan wel dat je kwaliteit hebt. Ook zijn de Erkende Verhuizers verzekerd.

Je kunt zelf je verhuizing online regelen bij goedkoopverhuizen.nl bijvoorbeeld. Zo wordt verhuizen voor jou een makkie en laat je het zware werk over aan de professional. Verhuizen kan bij dit bedrijf als vanaf 500 euro inclusief de btw en inclusief verzekering. Zo kan jij je energie steken in het inrichten van de nieuwe woning.