Woonstijlen en bijpassende jaloezieën

Om een samenhangend interieur te creëren is het belangrijk om één woonstijl aan te houden. Het is makkelijk om een richtlijn te hebben bij het inrichten van uw interieur. U kunt bij iedere aankoop of ieder idee bedenken of het binnen de gekozen woonstijl past.

Er bestaan tegenwoordig vele woonstijlen, waarbij sommige stijlen elkaar ook overlappen. Wij hebben voor u de bekendste en populairste woonstijlen op een rijtje gezet en daarbij geven wij u advies wat voor soort jaloezieën daar het beste bij passen.

Industrieel

Een industriële stijl is helemaal van nu, met name mannen willen graag een stoer interieur en de industriële stijl past daar perfect bij. Kleuren die voorkomen in een industrieel interieur zijn ‘greige’ (een grijs-beige mix), wit, zwart en metaalkleuren. De materialen die worden gebruikt zijn vooral natuurlijke materialen zoals leemstuc, leisteen, ijzer, staal, vergrijsd hout of steigerhout. Bij een industrieel interieur passen brede jaloezieën het beste, zowel aluminium als hout.

Modern

Een modern interieur kenmerkt zicht door een strakke uitstraling. Vaak zijn zwart of wit de basiskleur en wordt dit gecombineerd met felle kleuren als geel, rood, blauw, oranje, groen of paars. Ook zie je vaak printjes terug in een modern interieur bijvoorbeeld in kussens, vloerkleden of schilderijen. Aluminium jaloezieën passen het beste bij deze woonstijl en u heeft daarin een ruime keuze aan kleuren.

Landelijk

Bij een landelijk interieur horen natuurlijke materialen, vaak zijn de meubels van hout of stof. Kenmerkend voor een landelijk interieur zijn een schapenvachtje, veel kussen en veel printjes. Houten jaloezieën passen dan ook goed in een landelijk interieur.

Romantisch

Wie wil nou niet een romantisch interieur? De kleuren die in deze woonstijl voorkomen zijn zachte pastelkleuren en de basiskleuren wit, grijs en beige. Een kroonluchter staat altijd erg mooi in een romantisch interieur, ook andere barokaccessoires passen hier goed bij. Bij een romantisch interieur passen zowel aluminium als houten jaloezieën in lichte kleuren.

Scandinavisch

Het Scandinavisch design kent zijn oorsprong in de jaren 50. De woonstijl kenmerkt zich in eenvoud, functionaliteit en minimalisme. De basiskleur van een Scandinavisch design is helder wit. De accenten die u hier terugziet zijn grijs, bruin en pastelkeuren. Witte jaloezieën passen dan goed bij een Scandinavisch interieur.

Wonenindebackyard