Trends van het badkamermeubel

Een comfortabel en persoonlijk badkamermeubel is ook in 2015 de trend voor in de badkamers. De noodzaak voor een eigen thuisgevoel, dat gebaseerd is op behaaglijkheid in een aantrekkelijk badkamerinterieur voorzien van comfort, gemak en de gewenste functionaliteiten. De andere trend is de steeds meer toenemende behoefte aan individualiteit. Niet enkel om zich te onderscheiden maar vooral ook om de ruimte iets van jezelf mee te geven. Natuurlijk volledig afhankelijk van de persoonlijke smaak, maar het meest in trek blijft het badkamermeubel met een natuurlijke of juist een moderne uitstraling. Deze sfeer kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door het gebruik van houtdecor als afwerking van het meubel of toch met gebleekt hout zoals het Sanijura Blog+ badkamermeubel. Welke combinatie het beste past, die met strakke Solid Surface wastafelbladen of juist met witte keramiek, wordt bepaald door de gewenste moderniteit. Ook het combineren met een wastafelblad uit natuursteen is mogelijk. De juiste kleur en een strakke vorm, zoals die van het Belgische Assenti, past perfect bij een moderne badkamerstijl, voor de meer klassieke ambiance zijn onder andere ook natuurstenen wastafels uit Belgisch hardsteen zeer passend.

Een meubel voor de badkamer door de jaren heen

Een andere, nog steeds aanwezige trend, is de Vintage wastafelmeubel, vaak met een opzetkom op een oud dressoir of een metalen industriële constructie versus werkbank met jarenlange gebruikssporen. Een Vintage badkamerinterieur geeft je nostalgie en brengt je naar een tijd die je wellicht zelf niet hebt meegemaakt. Met een badkamermeubel en een opzetwastafel is overigens een reis door de tijd te maken die allerlei verschillende stijlen voorbij laat komen. In het hedendaagse tijdperk verschijnt dan ook de Bruynzeel  Faro op het toneel, een moderne blikvanger met een indrukwekkende verschijning. In de badkamer ontwerpen voor hedendaagse badkamers, of wellicht zelfs voor het toilet, is grijs de nieuwe trendkleur die het wit van het badkamermeubel eigenlijk grotendeels vervangt. Een sfeer met een kleine invloed die geweldig te versterken is door dit ook bij de tegels toe te passen. Dit geeft een duidelijke kleurversterking en betekent meer variatie dan bij witte wandtegels omdat grijze tegels nu eenmaal over veel meer verschillende mooie tinten beschikken. Het bereik gaat van het koele grijs uit de geplaveide steegjes naar de warme matte grijstinten in het interieur tot aan het Urban grijs in de hedendaagse steden.

Burgbad-Bel-For-Me-Sani-bouw

Individueel ingerichte badkamers

Het grijs als tint voor de badkamermeubels creëert ook de gelegenheid om inderdaad meer aandacht te hebben voor individualisme, juist vanwege alle verschillende mogelijkheden met deze kleurtinten. Een tweede punt is het juiste badmeubel dat met modules zichzelf laat samenstellen en daarmee zelfs de uitstraling van het geheel kan veranderen en gedetailleerd laat finetunen naar de persoonlijke smaak. Een goede setting hiervoor geeft het Burgbad Bel For Me badkamermeubel dat invulling geeft aan de gevraagde individualiteit door meerdere ontwerpstijlen te kunnen aannemen. De Sanijura XS bezit minder de eigenschappen van een kameleon zoals de Burgbad Pli maar is wel leverbaar in de donkere grijstint, antraciet hoogglans. Een badkamermeubel draagt in hoge mate bij aan de ambiance en uitstraling die in een badkamer ontstaat en is daarmee één van de belangrijkste, te kiezen objecten. In een samenhangend geheel met de tegels op de wand en vloer die in belangrijke mate gaat bepalen of het een voor u comfortabele badkamer gaat worden. Advies en een goed badkamerontwerp inclusief tegelplan in 3D van Sani-bouw kan dus zeker helpen bij het maken van de juiste keuzes.