Ouderwetse warmte: Stookhout

Vuur is één van de oudste methodes om warmte te creëren. Het kon aardig lang duren om vuur te krijgen, maar als het eenmaal aan was, dan kon er net zo lang van genoten worden als nodig.

Door de jaren heen is de technologie ook niet stil blijven staan en met bijvoorbeeld het ontstaan van elektriciteit, zijn er veel andere mogelijkheden ontstaat om warmte te verkrijgen. Deze manieren van verwarmen zijn erg gemakkelijk, maar zeker niet zo sfeervol en knus als stoken met stookhout.

Stookhout van goede kwaliteit zorgt, afhankelijk van de soort kachel of haard of open haard, voor een hoog  rendement. Het belangrijkste is dat het vochtigheidspercentage rond de 20% is, maar zeker niet hoger dan 25%. Hierdoor brandt het stookhout gemakkelijk, maar niet te snel of onvolledig.

Als het stookhout het label “Ovengedroogd” heeft, dan betekent dit dat het stookhout meerdere dagen in zogeheten droogkamers heeft gedroogd. Dit zorgt voor een laag vochtigheidspercentage en ideale eigenschappen om het te stoken. Ovengedroogd stookhout is dus een goede manier om warmte en sfeer te creëren.

Ovengedroogd stookhout kopen