4 tips voor de slaapkamer

slaapkamer otto

Bron: Otto

Vaak steken we onze energie en geld eerst in de woonkamer, keuken en badkamer. De slaapkamer blijft daarentegen vaak een ondergeschoven kindje. Het is vaak niet meer enkel een slaapverblijf maar dient ook opslagruimte, washok en inloopkast. Zonde, want juist in de slaapkamer doe je je welverdiende rust op die je de volgende (werk)dag weer zo hard nodig hebt! Een paar tips om je slaapkamer een lift te geven!

1. Zorg voor een goed bed
Het klinkt als vanzelfsprekend, maar veel mensen slapen op een te oude matras of een matras welke niet geschikt is voor hun lichaam. Is je matras ouder dan 10 jaar? Denk dan eens na over de aanschaf van een nieuwe matras. Deze kan je gebruiken in je huidige bed of je kan kiezen voor een luxe boxspring. Let bij het uitzoeken van een nieuwe matras op het materiaal, je kan bijvoorbeeld kiezen voor latex, traagschuim of binnenvering. Ieder heeft zijn eigen voordeel ten aanzien van prijs, comfort en bouw van je lichaam. Je kan je matras eventueel nog aanvullen met een topper voor meer comfort. Op bijvoorbeeld Otto.nl is veel keuze in bedden en matrassen.

2. Zorg voor een rustige sfeer in de slaapkamer
In je slaapkamer wil je kunnen ontspannen. Houd dit in je achterhoofd als je de slaapkamer gaat inrichten. Gebruik rustige kleuren zoals blauw en groen. In de huidige woontrends zie je veel pasteltinten die ook goed toepasbaar zijn in de slaapkamer zoals mintgroen en grijsblauw. Ook zie je tegenwoordig veel lichte gordijnen. Dit kan mooi aansluiten bij je interieur, maar kan er ook voor zorgen dat je vroeg door het zonnetje gewekt wordt. Heb je hier moeite mee? Kies dan voor een verduisterend gordijn of een rolgordijn achter je lichte gordijn.

3. Opbergruimte
Helaas worden veel …read more