Thuis bij… Netta en Jaakko

werkplek

In het compacte, zwart-witte appartement van de Finse Netta en Jaakko in een oude fabriek is alles industrieel wat de klok slaat.

Het appartement van slechts 49 m² bestaat uit een open keuken, een woon- annex eetkamer en een slaapkamer. De vijf meter hoge plafonds en grote ramen zorgen voor veel licht. De bank is – net als de rest van de meubels – een vlooienmarktvondst. De plafondlamp heeft Netta zelf gemaakt van drie nieuw werklampen.

In een hoek van de woonkamer is een kleine werkruimte met een zwarte leisteen als memobord.

eettafel

De lamp boven de eettafel is een originele fabriekslamp die Netta online vond. Jaakko maakte hem geschikt voor een gewone gloeilamp. De eettafel heeft het stel laten maken naar eigen ontwerp.

keuken

De keuken was oorspronkelijk wit, maar Netta’s droom van een mat zwarte keuken werd werkelijkheid door zwart folie op de deurtjes te plakken.

kast

In de hal staat een eenvoudige witte kast voor de jassen. Aan de muur hangt Uten.Silo, een ontwerp uit 1969 van Dorothee Becker.

slaapkamer

In de kleine slaapkamer dient een grote scheepskist als opbergruimte én nachtkastje. Het hoofdbord maakte Netta zelf van spaanplaat en foam. Het geheel bekleedde ze met grof linnen.

Bron: Femina | fotografie Katja Lösönen / IDECOR images

Het bericht Thuis bij… Netta en Jaakko verscheen eerst op vtwonen.

…read more