Buitenzonwering

buitenzonwering-1

In de zomer genieten we vaak met zijn allen van de warme zonnestralen. Ook de zon die in huis schijnt, is niet altijd verkeerd. Als de temperaturen echter hoog oplopen, kan het wonen een stuk minder prettig zijn. Zonwering is hiervoor de oplossing. Er zijn veel verschillende soorten zonwering, waarbij de ene soort meer decoratief is en de andere soort juist weer veel luxe en gemak biedt. Hoe maak je een goede keuze uit al die verschillende soorten zonwering?

Zonwering

Zonwering is ideaal voor de hete zomerdagen. De temperaturen in huis blijven met zonwering fijn en aangenaam, waardoor je prettig kan wonen en slapen. Zonwering kan wel een temperatuurverschil opleveren van 5 tot 7 graden. Naast het tegenhouden van zonlicht kan zonwering nog veel meer voordelen bieden. Hieronder zie je enkele voordelen van de verschillende soorten zonwering.

Decoratie

Zonwering is erg functioneel, maar is in veel gevallen ook erg zichtbaar. Het is dus logisch als je zonwering wilt hebben die niet alleen effectief, maar ook decoratief is en goed aansluit op de uitstraling van je woning. Twee soorten zonwering die erg mooi kunnen zijn als decoratie, zijn markiezen en shutters. Markiezen hebben een authentieke en karakteristieke uitstraling, die vooral goed tot zijn recht komt bij oudere en grote huizen. Bij shutters heb je de uitstraling voor een groot deel zelf in de hand. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor aluminium shutters als je gaat voor een strakke uitstraling. Als je een romantische en landelijke uitstraling wilt creƫren, zijn houten shutters perfect.

Bronnen: www.micasa.be en www.bhg.com

Schaduw op het terras

Op de dagen dat het gewoonweg te warm is in de zon, is het heerlijk om te zorgen voor verkoeling op je terras. Dit kan met behulp van een terrasscherm. Een terrasscherm is een breed begrip, omdat er vele soorten terrasschermen zijn. Een van de bekendste soorten …read more