ANTHURIUM, WOONPLANT VAN DE MAAND JUNI

anthurium

In juni is Anthurium de Woonplant van de Maand. Een exotische plant die met zijn glimmende bladeren en gekleurde schutblad zowel een klassiek als een modern interieur tot leven brengt.

Bron: www.mooiwatplantendoen.nl

Tropische verrassing

De Anthurium komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden en voelt zich thuis in ieder interieur. Anthuriums worden veelal bewonderd en dat is meer dan terecht. Deze geliefde woonplant is met zijn glimmende groene blad, gekleurde schutbladeren en vrolijke kolf dan ook een echte cadeauplant. Een witte Anthurium zorgt voor een serene uitwerking, terwijl felgekleurde soorten een levendige uitstraling hebben.

Aantrekkelijke allrounder?
Anthuriums kwamen in de negentiende eeuw in de mode als woonplant, mede door hun opvallende uitstraling. Het gekleurde schutblad van de Anthurium wordt vaak ten onrechte aangezien voor de bloem. De echte bloemetjes van de plant groeien op de kolf en bestaan uit kleine bobbeltjes. Je ziet de Anthurium meestal in het rood, maar de plant is ook te verkrijgen in het roze, paars, oranje, geel, wit of groen. Deze exotische schoonheid komt voor in maar liefst 500 soorten.

Lichte standplaats, vochtige aarde

De Anthurium houdt van een lichte plek, maar niet van direct zonlicht. Geef de plant het liefst één tot twee keer per week lauw water. De potkluit moet wel vochtig blijven. En omdat de Anthurium uit het regenwoud komt, vindt hij het prettig om af en toe gesproeid te worden. Anthurium geeft nieuwe bloemen en bladeren nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je dan weghalen. Glimt het blad mooi? Dan is de Anthurium helemaal tevreden.

Bron:www.mooiwatplantendoen.nl

Woonplant van de maand

Anthurium staan deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van juni 2014. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau en komt tot stand met financiële steun van de Europese Unie. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg …read more