Oui Oui Paris!

Ma cocotte - Vtwonen

Ga jij deze zomer richting Frankrijk? Plan je route via Parijs en breng bezoekjes aan de meest hippe en leuke plekken. Wij hebben onze favorieten op een rij gezet!

1. Ma Cocotte
Een echte hotspot in Parijs is Ma Cocotte. In dit restaurant ziet alles er trendy en hip uit, maar de sfeer ontstaat vooral door de warme uitstraling van het restaurant. Zowel jong als oud, familie als vrienden vullen dagelijks de ruimte. De kaart bestaat uit Franse- en Europese gerechten. De prijzen van de hoofdgerechten liggen tussen de € 20,- en € 35,-. Dit ontzettend leuke restaurant ligt naast Marche aux puces Saint-Ouen de Clignancourt (Vlooienmarkt). Bekijk voor meer informatie de site. Bij dit restaurant kun je niet reserveren in het weekend. Wil je een tafel bemachtigen? Zorg dan dat je er bent vóór de Fransen zelf met hun lunch of diner beginnen.

2. Merci
Een voor veel al bekende conceptstore is Merci. Deze conceptstore opgericht door Bernand en Marie-France Cohen, zit hier al vanaf 2009. Zij ondersteunen met de opbrengsten van hun conceptstore educatieve projecten in Zuid-West Madagascar. In deze shop vind je de mooiste merken en de winkel alleen al is een inspirerende ruimte. Je kunt een kop koffie nemen in het ‘used book cafe’, of lunchen in ‘la cantine de merci’.

3. Grazie
Enkele deuren naast Merci op nummer 91 zit het hippe Italiaanse restaurant Grazie. De industriële inrichting geeft met de open keuken toch het drukke Italiaanse gevoel. Aan de bar worden de lekkerste cocktails bereid, terwijl de pizza’s met alleen maar verse ingrediënten geserveerd worden. Daarnaast schenken zij ook fantastische biologische wijnen (de barman kan je er van alles over vertellen!) Reserveren is bij dit restaurant …read more