Winnaars Hema ontwerpwedstrijd bekend

winnaars-335x335

Winnaars HEMA ontwerpwedstrijd 2014 bekend

Vandaag zijn in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam de prijswinnaars van de 27e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. Karlien Berghman, studente aan de TU Delft, sleepte met haar ontwerp ‘De Bak kom’ de eerste prijs in de wacht.

Ontwerp dat ene bijzondere product dat koken en tafelen makkelijker en mooier maakt, eenvoudig in gebruik is en prachtig vormgegeven: dát was de opdracht waarmee bijna 400 studenten van ontwerpopleidingen aan de slag gingen. De jury bekroonde de volgende drie ontwerpen:

1e prijs: De Bak kom van Karlien Berghman, TU Delft

De Bak kom is een siliconen mengvorm en een bakvorm ineen. Het ontwerp voldoet perfect aan de wens voor een eenvoudig product dat het leven makkelijker maakt: nooit meer beslag vanuit een zware mengvorm overgieten in een bakvorm. Je kunt je ingrediënten mixen in De Bak kom. Daarna vouw je de rand om en kan de cake meteen de oven in. Zo kun je sneller en efficiënter bakken. ‘Een ijzersterk idee. Dat we hier niet eerder aan gedacht hebben, een echte winnaar!’, aldus juryvoorzitter Rob van Thiel

2e prijs: De Klikspaan van Liza Boon, Universiteit Twente

De Klikspaan biedt een oplossing voor een probleem waar iedereen tijdens het koken mee zit: waar laat ik mijn spatel? De Klikspaan is een koekenpan met een handvat waarin je een spatel vast kunt klikken.

3e prijs: Pret Servet van Evelien Habing, TU Delft

De Pret Servet maakt van elk kind een origami artiest. In een handomdraai vouwt hij een hond, vogel, kat of konijn. De servetten zijn vrolijk gekleurd en zien er al in de verpakking aantrekkelijk en opvallend uit.

Eervolle vermeldingen

Naast de prijswinnaars gaf de jury vijf ontwerpen een eervolle vermelding: Hellingbord 5% van Ymke Koopman, Koekhapslinger van Whitley Vries, de HEma, pa, broer, zus-servet van Louise Rietvink, …read more