In de hortus

hortus_plant-groen-buiten-productie_vtwonen

Voor het meinummer maakte ik een productie met de nieuwste tuinmeubels en buitenaccessoires. Een kijkje achter de schermen.

We schrijven februari, buiten regent en waait het. Hoofdredacteur Carlein vraagt of ik een ‘lekkere’ buitenproductie wil maken voor het meinummer. Ik kijk naar buiten en denk: dat wordt ‘out of the box’ denken! Oké, waar is het groen, warm en licht, behalve in een exotisch land? Juist ja, in een Hortus. Ik trek de stoute schoenen aan en bel Hortus Botanicus in Leiden, waar ik eerder goede verhalen over gehoord heb. En … jawel, we zijn van harte welkom!

Voordat we gaan fotograferen bekijk ik altijd graag eerst de locatie, zodat ik een plan van aanpak kan maken. Zo ontdek ik dat er in de grote kas van Hortus Botanicus Leiden een hoge loopbrug is, van waar je in vogelvlucht naar beneden kunt fotograferen. Geweldig om al dat groen van boven af te zien en ook dit standpunt te gebruiken in de fotografie.

hortus_schommel_buiten-productie_vtwonen

Bij het maken van zo’n woonproductie komt wel wat denk- en uitzoekwerk kijken. Welk kleurpalet zal ik kiezen, hoe komen de composities eruit te zien, waar komt wat te staan en wat is het fotostandpunt? En, heel belangrijk, wat zijn de nieuwste collecties? Wat een leuke buitenmeubels zijn er toch te koop. Van ligstoel tot hangtent, er is zoveel te vinden waardoor buitenwonen een geweldige beleving wordt. Wat ik het leukste vind uit deze productie? Dat vind ik moeilijk kiezen, maar schommel The Swing van Weltevree is wel een topper! Een mobiele schommel, wat een superleuk idee.

hortus_buiten-productie_vtwonen

Op de dag van de fotoshoot komt de vrachtwagen met spullen al vroeg aanzetten. Alle meubels en accessoires worden uitgeladen en neergezet. Hiervoor bedenk ik van tevoren een systeem zodat ik nog wel de …read more