Jouw eigen blog: tips van interieurbloggers

Interiorator blogger Patrick Kooiman opende het Villa ArenA Blogger 2014 event

Wie wordt de Villa ArenA Blogger van 2014? Op 5 april ging de zoektocht naar nieuw talent van start tijdens het Villa ArenA blog-event. Bijna honderd bloggers deden mee en kwamen luisteren naar de inspirerende verhalen van vijf interieurbloggers. Met de tips van deze experts kwam de start van een eigen blog weer een stap dichterbij.

Kick-off
Interiorator blogger Patrick Kooiman opende het programma. Hij vertelde hoe hij van zijn eigen blog een succes heeft weten te maken. Zijn tip? Maak het persoonlijk! Patrick heeft een eigen, ietwat excentrieke smaak en die voert hij door in al zijn blogposts.

Na de lezing van Patrick volgde er een workshop styling, gegeven door Inge Truijens van Flair en styliste Anke Helmich van Stylecookie. ‘Let op de compositie, maak niet alleen foto’s recht van voren. Probeer het object waar het om gaat niet in het midden van je foto te plaatsen en pas technieken toe als de gulden snede’, aldus Anke.

Ontwikkel je eigen stijl
Desiree van Vosgesparis benadrukte dat het belangrijk is om een eigen stijl te ontwikkelen. ‘Bloggen is werken aan je eigen wereld. Onderscheid jezelf en twijfel niet aan jezelf. Doe wat jij mooi vindt en vergelijk jezelf niet met anderen, want het is geen competitie.’ Beeldsteil blogger Wendy van Woudenberg vindt het creĆ«ren van een eigen stijl al net zo belangrijk: ‘Door het gebruik van eigen beeld zorg je voor unieke content. Kies je eigen beeldtaal en hanteer deze via alle kanalen, zo ben je herkenbaar.’

Wendy van beeldsteil.com

Samenwerken met merken
Jantine Vaartjes van het succesvolle April and May sloot de dag af. Zij vertelde onder andere over …read more