Carl Hansen houtmix: EEN MET DE NATUUR

carl_hansen

Carl Hansen & Søn staat stil bij de honderdste geboortedag van Hans J. Wegner en zoomt in op Wegners bijzondere passie voor hout. Er zijn drie iconische stoelen van Wegner geselecteerd die goed laten zien hoe de ontwerper verschillende soorten hout combineerde. Naast de klassieke CH33-stoel worden ook de bekende Wishbone Chair en de Sawbuck Chair voor het eerst in een mix van eiken en walnoot in productie genomen.

Deens design staat bekend om zijn bijzondere houten ontwerpen. Hans J. Wegner heeft hieraan veel bijgedragen. In zijn vijftigjarige carrière was hij zeer actief en heeft hij vele meubels ontworpen en een groot oeuvre opgebouwd. Zo heeft hij met meer dan 500 stoelontwerpen grote internationale bekendheid gekregen.
Alhoewel Wegner op de eerste plaats meubelmaker was, was hij ook een briljant ontwerper. Zijn favoriete materiaal was hout en hij was vooral geïnteresseerd in de wisselwerking tussen verschillende houtsoorten. Wegner was er een meester in om de unieke karakteristieken en eigenschappen van verschillende houtsoorten met bijzonder vakmanschap en oog voor decoratief detail volledig tot hun recht te laten komen.


Knud Erik Hansen, CEO van Carl Hansen & Søn: “Wegners ontwerpvisie is terug te voeren op zijn uitzonderlijke gevoel voor hout en het experimenteren met alle mogelijkheden van het materiaal. Vanuit een diep respect voor hout als meubelmateriaal wilde hij alles weten over de eigenschappen en de verschillende toepassingsmogelijkheden. In veel opzichten is hout de grootste gemene deler in de samenwerking tussen Wegner en Carl Hansen & Son. Voor beide partijen zit hout zogezegd in het DNA.”
Drie van Wegners iconische stoelen – de Wishbone Chair (CH24), de Sawbuck Chair (CH29) en de CH33-stoel – worden ter ere van de honderdste geboortedag van Wegner op de markt gebracht. De stoelen vertellen het verhaal van de ontwerper die gefascineerd was door hout. Knud Erik Hansen: “Bij …read more