De leukste vrijmarkten op Koningsdag

koningsdag

26 april 2014 vieren wij de allereerste Koningsdag. Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk – lekkere weer, de gezellige feesten en de lekkere hapjes en drankjes. Maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste voor je op een rij!

Amsterdam
Op zaterdag 26 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6:00 uur ‘s ochtends vol liggen met tweedehands spullen. Ga je samen met de kinderen op stap? Ga dan naar het Vondelpark. Deze is speciaal afgehuurd voor de kinderen. Op de NSDM Vrijhaven is er in samenwerking met de IJ-hallen de hele dag een kindervrijmarkt georganiseerd. Hiernaast staan er nog velen andere leuke activiteiten op hun programma.

Oud-Zuid
Ga je liever zonder de kinderen op pad en vind je het centrum te druk? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger. Misschien slaag jij hier wel voor dat ene vintage item waar je al zo lang naar op zoek bent!

Utrecht
Ook in Utrecht wordt er flink gefeest. Naast alle evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint op 25 april om 18:00 uur en eindigt 26 april om 18:00 uur. Wandel langs de grachten en verdwaal tussen alle leuke tweedehandsspullen. Echt verdwalen zul je in Utrecht gelukkig niet. Dit jaar wordt er gebruik gemaakt van QR-codes die je kunt scannen met je smartphone voor o.a. een plattegrond en informatie. Lees hier meer over op de website van de gemeente.

Eindhoven
Wat verder naar het zuiden vind je waarschijnlijk de grootste vrijmarkt in Eindhoven. De PSVlaan (voorheen Mathildelaan) naast het Philips Stadion is de locatie voor de Oranjemarkt. Deze vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 …read more