Tuintrends 2014

binnen_buiten_terras

Ondanks dat we een warme winter hebben gehad, te warm voor de tijd van het jaar, gaan we weer richting de warmte van de zomer. De bbq’s komen weer uit de kast, we gaan weer aan de slag in de tuin en maken ons balkon of terras klaar voor de lange zomeravonden. Wat mag er deze zomer niet bij jou in de tuin ontbreken? Lees hier de tuintrends van 2014!

Binnen = buiten

De tuin wordt tegenwoordig steeds meer een verlengde van je huis, grenzen vervagen. Zo vergroot je als het ware je leefruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een grote, openslaande deuren toe te passen. Als je daarna de vloer van binnen naar buiten door laat lopen vergroot je optisch je binnenruimte enorm.

Je kan het ook minder rigoureus aanpakken en kiezen voor een gelijke stijl of kleur op het terras, passend bij je interieur. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer binnen? Kies dan voor een houten terras en trek de lijn op deze manier door. Daarnaast kan je bepaalde materialen in de zomer zowel binnen als buiten gebruiken. Gebruik je buiten op je terras terracotta potten met planten? Laat deze dan ook weer binnen terugkomen. Maak je in je interieur gebruik van een accentkleur? Laat deze dan op je terras weer terugkomen in bijvoorbeeld de kussens of tafellinnen. Zo maak je een verbinding tussen binnen en buiten. Deze trend is uiteraard ook toepasbaar op je balkon.

Loungen

Ook dit jaar zien we weer veel loungesets in de tuin. Het aanbod is nog gevarieerder dan voorgaande jaren. Van kleine loungesets en losse elementen voor op het balkon tot enorme loungesets voor de hele familie. Er is keuze uit verschillende kleuren en materialen in diverse stijlen, vaak uitgevoerd in kunststof vlechtwerk. Zo zijn deze loungesets toepasbaar …read more