VAREN, WOONPLANT VAN DE MAAND APRIL

Varen

EEN AANGENAME GAST DIE DE LUCHT ZUIVERT EN VOCHTIG HOUDT

De Varenfamilie is een grote groep planten waarvan elke soort zijn eigen naam heeft. De bekendste is de Krulvaren, oftewel de Nephrolepis. Varens zijn makkelijk in onderhoud, zuiveren de lucht en zorgen ook nog ‘s voor een goede luchtvochtigheid. Ondanks het herkenbare blad van de Varen heeft ieder zijn eigen unieke eigenschappen zoals kleur, volume en bladvorm. De bladkleur varieert van zilvergrijs tot donkergroen en van roodachtig tot diep brons. Wanneer je regelmatig sproeit met een plantenspuit en wekelijks voeding geeft, kun je jaren van ‘m genieten.

Blakend van gezondheid

Varens groeien in veel gebieden binnen en buiten Europa. De Varens die je kent uit de woonkamer groeien in het wild vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Door deze erfenis vindt de plant dat ook binnen fijn. Dat is prettig voor jou, want de plant geeft daardoor veel vocht af. Hierdoor worden klachten als hoofdpijn en een droge huid verminderd. Ook staan Varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Heel gezond dus, zo’n Varen in huis of op kantoor.

Facts & figures: