Dutch designer in the spotlight: Scholten & Baijings

Scholten + klokken PS collectie IKEA

Het Nederlandse ontwerpduo Scholten & Baijings bestaat uit Stefan Scholten en Carole Baijings. Ze vormen sinds 2000 een ontwerpduo en hebben collecties gemaakt in samenwerking met HAY, Pastoe en Gelderland. Kenmerkend is het kleurgebruik in de collecties: fluoriserende kleuren in combinatie met pasteltinten en andere zachte kleuren.

Het werk van Scholten & Baijings wordt erg gewaardeerd. In februari wonnen ze nog de vtwonen oeuvre award en hun creaties waren al te bezichtigen in musea over de hele wereld. Nu staan ze volop in de schijnwerpers met hun bijdrage aan de IKEA PS collectie.

Vanaf april ligt de nieuwe PS collectie in de schappen van de IKEA. Er is voor gekozen om de collectie te laten ontwerpen door een internationaal team van ontwerpers. Scholten & Baijings hebben voor deze collectie drie klokken en twee postersets ontworpen.

Kijk voor de hele IKEA PS collectie even op myhomeshopping. Meer weten van Scholten & Baijings? Op hun website vind je mooie foto’s van producten en tentoonstellingen.

Scholten & Baijings voor IKEA PS

scholtenenbaijings4

Meer Scholten en Baijings

Tafellaken Scholten en Baijings

Dekbedovertrek Scholten & Baijings

scholtenenbaijings9

scholtenenbaijings8

Bron beeld: 1. This is paper , 2. IKEA, 3. IKEA , 4. IKEA, 5. …read more