Wonen op 75 m²

Clare_Cousins_living and bedroom

Met z’n hoge plafonds en vele ramen was de basis van dit appartement in Melbourne al helemaal goed. Architect Clare Cousin maakte er – met een beperkt budget – een open, functionele ruimte van.

De bewoners en opdrachtgevers wilden, met een baby op komst, de enige slaapkamer laten verbouwen tot twee kleine slaapkamers. Met die uitdrukkelijke wens ging architect Clare Cousin aan de slag. Ze ontwierp een kinderslaapkamer waar het bed precies tussen twee muren past. De ouderslaapkamer heeft drie schuifduren gekregen waardoor deze ruimte gemakkelijk bij de woonkamer kan worden betrokken of juist afgesloten is.

Multiplex is de rode draad in dit appartement. Van dit pure materiaal maakte Clare Cousin de wanden en, heel belangrijk, veel kasten. Opbergruimte is op zo’n kleine oppervlakte heel belangrijk. De kasten zijn zowel vanuit de slaapkamer als de woonkamer toegankelijk. Een kleine entresol biedt extra opslagruimte.

Clare_Cousins_storage

Clare Cousins_dining2

Clare_Cousins_kitchen2

Het bericht Wonen op 75 m