Budget wonen

budget-wonen-deur-tafel

Van je huis een thuis maken en ook je portemonnee in balans houden, hoe doe je dat? Budget wonen is makkelijker dan het lijkt. We gingen on a budget mission en struinden het internet voor je af op zoek naar leuke DIY klusjes, recyclebare producten en betaalbare webshops.

Mooi behang uitzoeken dat ook nog eens betaalbaar is, is soms een lastige klus. De muren verven kan natuurlijk ook, maar al die potten verf die je daarvoor nodig hebt zijn een flinke aanslag op je portemonnee. De oplossing? Een groot wit stuk textiel, misschien wel een oud dekbed, dat dient als wanddecoratie. Met houten stempels in de vorm van een driehoek maak je je eigen kunstwerk voor op de muur, net als op de foto. Budget wonen bereik je het snelst door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Een oude deur, wat moet je er mee? Nou, wacht dacht je van: er een tafel of bureau van maken! Oude staldeuren lenen zich hier mooi voor. Met een doorleefd uiterlijk wordt de tafel een echte eyecatcher voor weinig.

Aan een volledig servies set, om mee te pronken, hangt vaak een hoog prijskaartje. Zeker wanneer het van mooi porselein is. Een porselein marker biedt de oplossing. Het enige wat je verder nodig hebt is wit – een andere kleur kan natuurlijk ook – basic servies en je kunt zelf in de huid van Van Gogh kruipen. Resultaat: persoonlijk pronkservies.

budget-wonen-palletbed

Meubels maken van pallets is geen nieuwe uitvinding, maar blijft wél een inspirerende uitvinding. Ook nog eens zeer geschikt voor budget wonen. Pallets tik je goedkoop op de kop en kun je voor van alles gebruiken: als tafel, wandkast, bank en zelfs als bed. Met ongeveer zes stuks heb je een stoer en ‘gloednieuw’ bed!

Budget wonen zonder zelf de handen …read more