Zelfmakers met pallets

pallets

Pallets zijn voor een prikkie te koop. En gelukkig maar, want ze zijn nog steeds populair. Je hebt maar weinig nodig om er een eettafel of loungebank van te maken. Om precies te zijn: een zaag, wat schroeven, een schuurmachine, wieltjes, grondverf en lak. Dus ga nu aan de slag met deze leuke zelfmakers!

Pallets kopen
Pallets zijn onder andere te koop (of zelfs gratis af te halen) via Marktplaats. Of speur op bedrijventerreinen naar lege pallets en vraag aan de eigenaar of je ze mee mag nemen. De standaardafmetingen van een pallet zijn 80 x 120 cm. Maar je kunt natuurlijk ook maar een deel van de pallet gebruiken: maak bijvoorbeeld een wandplank of kapstok van 1/3 pallet.

Aan tafel!
Een tafel gemaakt van drie pallets (twee staanders en een blad) is een mooi formaat voor een ruime tweepersoons tafel. Maar je kunt de pallettafel zo lang maken als je wilt: je schroeft er gewoon twee pallets aan vast en je hebt het begin van een eindeloos lange tafel. Goed schuren, in de grondverf zetten, aflakken in je favoriete kleur: en klaar is kees!

Naast een eettafel doen pallets het ook erg goed als salontafel. Schroef er vier wieltjes onder zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen. Als je bang bent dat er bestek of iets anders tussen de kieren verdwijnt, kun je er nog een houten of glazen plaat op leggen.

pallets

Loungen op pallets
De eerste zonnestralen komen alweer door en daar willen we graag van genieten! Dus hoe leuk is het om je eigen loungebank van pallets te maken? Plaats ook hier wieltjes onder voor het gemak. Een babymatras is doorgaans 120 cm en past dus perfect op een pallet. Voor buiten kun je beter op zoek naar de kussens van een tuinset. Voor de afwerking naai …read more