Is uw tuin al klaar voor de zomer?

De eerste lentezon straalt alweer over Nederland. Misschien wel eerder dan verwacht lijkt het een goede voorbode op de zomer die komen gaat. In de zomer wilt u natuurlijk wel lekker kunnen genieten in uw tuin. Maar is uw tuin al wel klaar voor de zomer? Of komt deze eigenlijk net iets te vroeg voor u? Geen nood…in dit artikel geven we een aantal praktische tips om uw tuin in korte tijd weer helemaal zomer-klaar te maken.

De juiste inrichting van uw tuin

Of uw tuin nu groot of klein is, een goede inrichting maakt van uw tuin een sfeervolle en aangename plek. Voordat u begint is het verstandig om eerst een plan te maken. Schets simpelweg op papier hoe u uw tuin er ongeveer uit wilt laten zien en welke spulletjes waar komen te staan.

Begin met snoeien

Snoeien wordt vaak vergeten door mensen. Toch is dit erg belangrijk. Snoeien zorgt er namelijk voor dat uw planten en bomen weer verder kunnen groeien. Wanneer u niet zeker weet hoe u een bepaalde plant moet snoeien is het raadzaam om even uw dichtstbijzijnde tuinman om advies te vragen.

De eerste keer het gras maaien

Heeft u een prachtig gazon? Dan groeit waarschijnlijk het gras alweer door de lentezon. Gedurende het seizoen (april t/m augustus) groeit het gras erg hard. Het is verstandig om regelmatig uw gras te maaien zodat het een volle en verzorgde grasmat gaat worden.

Minder leuk werk….onkruid wieden

Voor velen een plaag en nu het warmer wordt schiet het onkruid weer als vanouds uit de grond. Onkruid lijkt slordig in uw tuin en overschaduwen de mooie planten. Zorg er daarom voor dat u tijdens het tuinonderhoud ook aandacht besteed aan het onkruid wieden. Uiteindelijk heeft u er de hele zomer plezier van!