Zelfmakers met steigerhout

steigerhout

Voor steigerhout geldt: hoe ouder, hoe beter. Als je van een stoer en robuust interieur houdt, dan zit je met steigerhouten meubels dus altijd goed. Maak zelf bijvoorbeeld een salontafel of een loungeset voor in de tuin. We zetten we een paar grote en kleinere – maar zeker niet minder leuke – DIY-projecten voor je op een rij.

Steigerplanken kopen
Steigerplanken hoeven niet duur te zijn. Goedkope steigerplanken kun je bijvoorbeeld vinden via Marktplaats. Ook de bouwmarkt verkoopt verschillende soorten planken. Kijk ook eens naar sloophout. Dat is nét iets stoerder dan steigerhout.

Steigerhouten pronkrek
Maak van het vtwonen pronkrek je eigen steigerhouten versie. Gebruik drie planken van 20 cm breed en 200 cm hoog. Schroef de planken aan elkaar door middel van drie latjes (boven, midden en onder) die je dwars op de planken plaatst. Voor tijdschriften of andere items kun je kant-en-klare houders bij de Ikea kopen. Als je ze zelf maakt, zorg dan wel voor een opstaand randje. Op vtwonen.nl vind je een werkbeschrijving voor een steigerhouten pronkkast.

Wand –en hoofdborden
Voor een wandbord gebruik je dezelfde werkwijze als hierboven. Je hoeft hem alleen nog aan de muur te bevestigen. Sommige planken bevatten kramplaten (metalen verbindingsmiddel). Laat deze zitten voor een echt doorleefde look.

steigerhout

Een huisje in huis
Je kunt steigerhout ook gebruiken voor accessoires, deze leuke huisjes bijvoorbeeld. Houd de vorm zo simpel mogelijk voor een strakke look. Voor een speelse variant kun je er gevels en ramen in zagen. Of geef ze een kleur die mooi matcht bij je interieur.

steigerhout

Steigerhouten lamp
Maak een zuil van steiger –of sloophout om je mooiste items op te plaatsen. Je kunt er ook een lamp van maken. Zaag in het midden …read more