Tuin zomerklaar maken

katjes

Het voorjaar begint dit jaar vroeg, de natuur loopt een maand voor en de paaseieren liggen alweer in de winkel. Lentekriebels! De perfecte tijd om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan!

Voorjaar in de tuin

Op onze moestuin werd deze week de mest gebracht, wat betekend dat het tuinseizoen weer is aangebroken. In de lente wordt het bodemleven weer actief, daarom geef je vanaf het voorjaar de planten die het nodig hebben extra voeding. Beplant de grond daarna zo snel mogelijk, want ook onkruid is gek op extra voeding! Ook het gazon kan na de winter wat voeding gebruiken. Verwijder verder afgestorven stengels en bladresten. Ondertussen kan je alvast kruiden en planten gaan voorzaaien voor het late voorjaar.

Tuin opknappen

Naast de kruiden, planten en het gazon is het voorjaar ook de ideale periode om de rest van de tuin op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw terras, een overkapping, een nieuwe schutting of een tuinpoort. In het voorjaar is er nog volop keus en kan je er nog de hele zomer van genieten!

Tuinpoorten

Tegenwoordig zien we steeds meer houten schuttingen en poorten in de tuin. Robuuste houten poorten waar het landleven centraal staat zoals de houten poorten van Royal Fence. Deze houten poorten kunnen goed op het platteland bij een boerderij toegepast worden, maar zijn ook heel hip om voor een rijtjeshuis of vrijstaande woning in een woonwijk te plaatsen. Heb je een grote tuin tot je beschikking? Dan kan je ook kiezen voor één van de tuinpoorten van Royal Fence. Deze hebben dezelfde uitstraling als de houten poorten. Royal Fence is al jaren gespecialiseerd in houten hekken en poorten. Ze leveren maatwerk uit eigen werkplaats tegen messcherpe prijzen en eventueel kunnen de hekken ook bezorgd en geplaatst …read more